Škoricové lievance
Suroviny
pohánková múka 1/2 šálky
mandľové mlieko 1/3 šálky
mandľové maslo 1 a 1/2 PL
biely jogurt 1 vrchovatá PL
vaječný bielok 1 ks
med/javorový sirup/agave 1 ČL
mletá škorica 1 ČL
jedlá sóda 1/4 ČL
V jednej miske si zmiešame pohánkovú múku, jedlú sódu, mletú škoricu a premiešame. V druhej miske vymiešame dohladka mandľové mlieko, biely jogurt, vaječný bielok, mandľové maslo a med. Mokrú zmes som vylejeme do suchej zmesi a miešame, dokiaľ sa všetko spolu neprepojií a nevznikne mi lievancové cesto.
Rozohriatú panvicu potrieme kokosovým olejom a tvoríme menšie lievančeky. Z každej strany opekáme cca 2 minúty dozlatista.