Rýchla hrášková polievka

Rozpis na 6 porcií

  • 2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu
  • 1/2 šálky hrubšie nasekanej cibule
  • 2 stonky zeleru jemne nasekaného
  • 2 strúčiky nakrájaného cesnaku
  • 4 šálky vody
  • 4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu
  • 1 vrecko mrazeného hrášku (asi 400 g)
  • štipka mletého bieleho korenia
  • 1/2 šálky sójového mlieka
  • štipka čerstvo zomletého muškátového orecha

Postup
Roztopíme margarín v malom hrnci na stredne veľkom príkone tepla.
Pridáme cibuľu a cesnak.
Varíme asi 5 minút, občas zamiešame, až kým suroviny nezmäknú.
Primiešame vodu s polievkovým základom, hrach a biele korenie.
Zmenšíme príkon tepla na stredný, varíme asi 5 minút, občas premiešame.
Zmes na dvakrát preložíme do mixéra a zmixujeme do hladka.
Vrátime zmes do hrnca, pridáme mlieko a muškátový orech.
Privedieme do varu a asi minútu necháme vrieť. Odstavíme a dochutíme.
Ako ozdobu môžeme nakoniec použiť nasekané čerstvé listy petržlenu, v kombinácii s 2 polievkovými lyžicami jemne nastrúhanej citrónovej kôry, čerstvo nastrúhaným parmezánom, bylinkovými cesnakovými krutónmi.  

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky